Overzicht dak- en wandsystemen

elan-dak-en-wand-9Door onze in de loop der jaren opgebouwde expertise op het gebied van verschillende dak- en wandsystemen kunnen wij voor u op diverse vlakken van dienst zijn.

Hieronder hebben we voor u de dak- en wandsystemen aangeduid met een korte beschrijving van het systeem. Voor meer informatie en/of advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Daken

Warm dak

Een warm dak is een geprofileerde stalen onderconstructie dat aan de bovenzijde nog wordt afgewerkt met bijvoorbeeld een warm dak isolatie en dakbedekking. De constructieve stalen onderconstructie is geschikt voor overspanningen tot 7500 mm. De metalen warmdakplaten zijn in diverse afwerkingen leverbaar zoals gecoat, ongecoat en geperforeerd. De geperforeerde uitvoering zorgt in combinatie met gesealde minerale wol voor geluidsabsorptie en heeft in die uitvoering goede akoestische kwaliteiten.

Koud dak

Een koud dak is een enkele metalen (stalen of aluminium) geprofileerde dakplaat. De bovenzijde is een afwerking met coating. De onderzijde is eventueel voorzien van anti-condens. De metalen kouddakplaten zijn geschikt voor overspanningen van circa 3000 mm. De platen kunnen geleverd worden in een grote diversiteit aan kleuren, types en diktes. De keuze van het profieltype en de dikte ervan is afhankelijk van onder andere de overspanning, dakhelling en visuele eisen.

Sandwichdak

Een sandwichdak bestaat uit dubbelschalige metalen dakelementen. De bovenzijde en onderzijde zijn de eindafwerking. Het onderhoudsarme sandwichdak biedt een goede isolatiewaarde (indien gewenst voorzien van brandwerende isolatie) en het materiaal is geschikt om snel te monteren. Ook dit daktype is leverbaar in diverse kleuren.

Opbouwdak

Een opbouwdak is een dubbelschalig in het werk samen te stellen metalen daken bestaand uit onderdak (warm dak), isolatie en een bovendak (koud dak). Een opbouwdak is leverbaar in lengten tot 7500 mm en heeft de juiste kwaliteiten voor akoestische voorzieningen wanneer de onderschaal geperforeerd is. Opbouwdaken worden daarom vaak toegepast voor bedrijfshallen en ruimtes met veel lawaai. Ook kan een opbouwdak de juiste keuze zijn wanneer brandwerendheid belangrijk is.

Wanden

Binnendozen

De binnendoos bestaat uit een stalen constructief geprofileerd doosprofiel dat geschikt is voor overspanningen tot circa 6000 mm. De binnendozen zijn in diverse afwerkingen leverbaar en kunnen voorzien worden van perforatie in verband met akoestiek. De buitenzijde (opbouwwand) kan voor de eindafwerking worden voorzien van diverse (brandwerende) isolaties en eindafwerkingen.

Enkele wandplaat

Een enkele wandplaat is een geprofileerde metalen stalen of aluminium enkelschalige plaat. De enkele wandplaat is van zichzelf niet-geïsoleerd. De wandplaten zijn te realiseren in verschillende eindafwerkingen en zijn geschikt voor overspanningen van circa 3000 mm.

Sandwichwand

Een sandwichwand is opgebouwd uit dubbelschalige elementen bestaande uit een binnenplaat, isolatie en een buitenplaat. De sandwichwanden bieden een complete eindafwerking en een hoge isolatiewaarde (de isolatie kan in brandwerende uitvoering worden geleverd). De wanden zijn zowel horizontaal als verticaal relatief snel te monteren.

Opbouwwand

Een opbouwgevel ofwel opbouwwand bestaat uit een binnenschaal (binnendozen) die voorzien zijn van eventueel brandwerende isolatie en geperforeerde eindafwerking. De wand kan bijvoorbeeld afgewerkt worden met een wandplaat, cassettegevel of cortenstaal.

Zetwerk

Zetwerk maakt op zich slechts een klein onderdeel uit van het geheel. Het bepaalt echter wel het eindbeeld van het gebouw. De aandacht die hieraan wordt gegeven bij het uitwerken en uitvoeren van de metalen gevelbekleding of dakbeplating, kan het eindresultaat maken of breken!

Onze eigen plaatzetterij levert snel, flexibel en precies op maat!